Jučer je u u vrtu Ljetnikovca Bunić Kaboga, u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića, održana radionica za djecu s potrebnim potrebama u sklopu događanja Mjeseca krajobrazne arhitekture. Tematsku radionicu o sadnji ljutih naranči vodile su krajobrazne arhitektice Mia Erak i Vesna Hrga Martić u suradnji sa stručnim osobljem škole Marina Držića: Ljerke Anđelković, Antonije Čutura, Ivane Jakić, Jelene Pendo, Eve Janet Maltarić Spajić, i uz pomoć vrtlara dubrovačke tvrtke Vrtlar. d.o.o.

 

Vrijedne ruke malih osnovno školaca posadile su tri stabla ljutih naranči u vrtu Ljetnikovca Bunić Kaboga, koji je u procesu je stvaranja. Upravo su ljute naranče stoljećima prisutne u dubrovačkom krajobrazu i krase mnoge ljetnikovce.
Dječica, koja su bila podijeljena u tri tima, uživali su u suncu okupanom vrtu ljetnikovca.

 

Zajedno sa svojim tetama-učiteljicama prvo su kopali sadne rupe, postavili stabla, izvršili sadnju i na kraju naranče natopili vodom. Uz mnogo smijeha, veselja i sreće, sadnja ljutih naranača privedena je kraju. Stabla ljutih naranača, su dobila imena po vođama tima: Jakovu, Sebastianu i Antoniu, a od jučer krase ljetnikovac Bunić Kaboga.

 

Danas, 17.04. će se u organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i Zaklade Batahovina Foundation, u Dubrovniku, obilježiti travanj kao međunarodni mjesec krajobrazne arhitekture nizom predavanja cijenjenih stručnjaka i ljubitelja krajobrazne arhitekture. 

 

Predavanja se odrzavaju u velikoj saloči ljetnikovca Bunić Kaboga u razdoblju od 10.00 do 14.30 h. Cilj održavanja Mjeseca krajobrazne arhitekture u Dubrovniku je senzibilizirati javnost o važnosti krajobrazne arhitekture, zaštiti okoliša i prirode s naglaskom na očuvanje povijesnog naslijeđa dubrovacke baštine.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *