Povodom večeri crkvenih muzeja, franjevci Male braće postavili su prigodno pitanje: „Koji se svetac nalazi na desnoj strani propovjedaonice u njihovoj crkvi?“ Dobili su dosta odgovora, ali točnog odgovora još nema. Još se traži odgovor, koji treba biti potkrepljen s prihvatljivim objašnjenjem. Onaj tko prvi pošalje točan i dostatno obrazložen odgovor na email mala.braca@du.t-com.hr bit će o tome obaviješten, a prigodom večeri crkvenih muzeja dobit će nagradni paket od deset knjiga koje su posljednjih godina franjevci izdali.  

 

O originalnoj i jedinstvenoj poruci ove propovjedaonice i o njenim umjetničkim reljefima, kao o najuspjelijim djelima kamene plastike u Dubrovniku, bit će govora na večeri crkvenih muzeja. 

 

Bit će govora o tome, zašto se na propovjedaonici crkve Male braće našla „Mandaljena pokornica“ i da li je ona zaista bila grešnica? Bit će odgovoreno i na pitanja: koji se „nepoznati“ svetac, uz nju, uz Sv. Petra i Pavla i Mariju Kraljicu nalazi na propovjedaonici, i zašto je on tu?
 

Posjetitelji, koji dođu na ovaj događaj, moći će se pojedinačno popeti na propovjedaonicu i napraviti „selfie“ s kojim i oni mogu poslati poruku o Bogu, s mjesta s kojeg se stoljećima naviještala njegova Riječ.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *