Prvog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Izraelu nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika. Ždrijeb ih nije pomazio te su Azinović i Šikić ispali na početku natjecanja, uz jednu pobjedu koju je upisala Tena Šikić.

 

Jedan od dva vrhunca judo sezone u 2018. godini je Europsko prvenstvo u Izraelu, koje je počelo u četvrtak 26. travnja i traje do subote 28. travnja. Sve borbe mogu se gledati uživo na www.eju.net

 

Tena Šikić (do 57 kg) prva je izašla na tatami i u zanimljivoj borbi protiv Kowalczyk lijepo iskontrirala Poljakinju i pokazala da i u jačoj kategoriji može pobjeđivati. U drugom kolu je išla na olimpijsku broncu, Monteiro (POR), a iskusna 32-godišnjakinja je iskoristila priliku i ipponom prošla u četvrtfinale, dok je Šikić završila nastup u Izraelu.

 

Jedini hrvatski judaš na tatamiju Tel Aviva prvog dana natjecanja bio je Bernard Azinović (do 66 kg). Protiv Safarova (AZE) nije uspio nametnuti svoj ritam te je izgubio ipponom.

 

“Šikić je jako dobro odradila prvi nastup, a iskustvo i kvaliteta Monteiro u ovoj kategoriji su zasad bili previše. Zalog za budućnost je napravljen, a sad slijede treninzi i nastavak rada. Isto tako je i s Azinovićem, koji se u novoj kategoriji susreće s novim izazovima “, prokomentirao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

 

U petak nastupa Barbara Matić (do 70 kg), koja kao druga nositeljica turnira, na početku čeka bolju iz dvoboja Scoccimarro (GER) – Fletcher (IRL).
 

Dominik Družeta (do 81 kg) jedini je muški hrvatski predstavnik drugog dana, a na početku turnira ide na Musila (CZE).

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *