Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije Dubravka Šuica, zajedno s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, susrela se u Uredu za informiranje EP-a u Zagrebu s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem koji je stigao u službeni posjet Republici Hrvatskoj.

 

 

Tijekom posjeta predsjednik EP-a Antonio Tajani susreo se i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarević, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

 

 

U sjedištu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Tajani je održao predavanje o budućnosti Europe, a na sastanku u zgradi Vlade RH s premijerom Andrejem Plenkovićem, zastupnicom Dubravkom Šuicom te ostalim uzvanicima razgovarao je o aktualnim pitanjima i izazovima s kojima se susreće Europska unija.

 

 

Nakon sastanka, Tajani je naglasio da će poduprijeti što skoriji ulazak Hrvatske u schengenski sustav što bi bio iznimno važan korak za Hrvatsku, posebice za daljnji razvitak njezinog turizma.

 

 

“Republika Hrvatska država je prema kojoj sam oduvijek osjećao osobitu naklonost i divljenje te sam iznimno sretan što sam je posjetio na početku svojega mandata predsjednika Europskog parlamenta”, zaključio je Antonio Tajani.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *