Priopćenje Srđevaca prenosimo u cijelosti: 

 

“Stav jednog od našeg sugrađana koji se nalaze na listi KLGB Srđ je Grad, profesora filozofije, etike i engleskoga jezika, prof. Igora Miošića, u kojem tvrdi: „HDZ-u ne pada rejting. Otporan na sve afere jer ološ bira ološ. Statistički, HDZ na vlasti drže indiferentni. (…) Je li istina da ološ bira ološ? Ovo je popis HDZ-ovih afera/krađa između majke svih krađa – pretvorbe i privatizacije – do afere Konzultantica (Karamarko). Na popisu nije Plenkovićeva megaafera Borg. Tko i nakon svega bira HDZ bira ološ. Po ključu – slični biraju slične. Nije, međutim, problem u ološu, nego u indiferentnima koji ološu omogućuju da bude na vlasti”, duboko je potresao politički vrh HDZ-a.

 

Nije, naime, kako oni kažu primjereno i uobičajeno, da ih se naziva ološem, jer se takav govor naziva netolerantnim govorom i govorom mržnje… Mi se pitamo nije li to možda ipak govor koji pogađa u srž istine hrvatskog društva. Naime, ukupno gledano u Republici Hrvatskoj HDZ čini manjinu, jedva da ispunjava trećinu biračkog tijela. Ovaj drugi dio Hrvatske jako dobro vidi što HDZ već desetljećima radi od naše Države i od našeg Grada. I onda kad prof. etike, kojem je to moralna obveza kao intelektualca, to vrlo jasno izreče na javnim mrežama, nastane veliki problem. Postavlje se pitanje treba li se Srđ je Grad i prof. Miošić ispričati HDZ-u i njihovim biračima?! U slučaju Srđ je Grad, neka HDZ-u i svim njihovim biračima bude jasno, dobit će ispriku kad se oni 16.5 milijuna puta ispričaju za kriminal koji se dogodio na Srđu a za koji je odgovoran i materijalno i moralno – ZNA SE tko. Ima tu po Hrvatskoj još nagomilanog kriminala i po svemu sudeći još će biti, no za naš mali Grad – bit će dovoljno i 16.5 miljuna HDZ-ovskih „oprostite”.

 

Konačno, nismo vam u ovo računali milijune „oprostite” vezanih uz aferu Garaža na Ilijinoj glavici, a nismo još niti počeli nabrajati!

 

Srđ je Grad

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *