Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica sudjeluje na sastanku Predsjedništva i voditelja nacionalnih delegacija EPP grupe u Rotterdamu. Članovi predsjedništva Europske pučke stranke, kao i voditelji nacionalnih delegacija u Europskom parlamentu usuglašavaju stajališta pred nove izbore za Europski parlament koji će se održati od 23. do 26. svibnja ove godine te raspravljaju o političkim prioritetima za nadolazeće razdoblje. Sudionicima konferencije uvodno su se obratili zamjenik premijera i ministar zdravstva i sporta Nizozemske Hugo De Jonge, zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica EPP grupe u Europskom parlamentu Esther De Lange te predsjednik Kluba pučana u Europskom parlamentu Manfred Weber.

Posljednja migracijska kriza, kontinuirane terorističke prijetnje te značajne gospodarske promjene dokaz su da je sljedećih nekoliko godina ključno za uspješno savladavanje svih izazova s kojima se suočava Europska unija. S današnjeg sastanka, članovi europskih pučana poručili su da će uspjeh europskog projekta ovisiti o zaštiti građana, očuvanju europskog načina života, stvaranju novih prilika i jačanju europskog kontinenta.

Zastupnica Šuica u svojstvu voditeljice hrvatske EPP/HDZ delegacije je izjavila: „Naši prioriteti su zaštita vanjske granice od ilegalnih migracija ulaganjem u najmoderniju tehnologiju, smanjenje migracijskih tijekova prema Europi ali i bolja integracija, borba protiv lažnih informacija, hibridnih napada i destabilizacije našega društva ali i stvoriti 5 milijuna novih radnih mjesta preko novih trgovačkih ugovora i novih ulaganja u inovacije i infrastrukturu te u digitalne vještine mladih. Želimo i sačuvati naš planet za našu djecu nastavkom borbe protiv klimatskih promjena, ali i učiniti sve što je moguće kako bismo se suprotstavili rastućoj pojavi karcinoma ali i podupirati putem povoljnih kredita gradnju stanova za mlade obitelji isto kao i ‘smart’ domova za starije osobe“.

Predsjedništvo pučana podsjetilo je da Europska pučka stranka predstavlja sigurniju, kreativniju i jaču Europu – Europu koja će zaštiti svoje vanjske granice kako bi zaustavila ilegalne migracije i zajamčila sigurnost europskih građana, Europu koja će zaštiti demokratske vrijednosti na kojima počiva europski projekt od prijetnje autokratskih režima, Europu koja stvara nove poslovne prilike, koja stvara gospodarski rast i brine se o mladima i budućim naraštajima te Europu koja će biti predvodnik na svjetskoj sceni.

„Odlučni smo i smanjiti nejednakosti između novih i starih država članica koje još postoje, a tu prije svega mislim na članstvo u Schengenu ali i na razlike u kvaliteti proizvoda”, istaknula je zastupnica Šuica.

Predsjedništvo i voditelji nacionalnih delegacije Europske pučke stranke ujedinjeni su u nastojanjima da sačuvaju Pariški klimatski sporazum u kojem će Europska unija biti predvodnica u borbi protiv klimatskih promjena. Također, sa sastanka je poslana snažna poruka podrške europskoj perspektivi državama jugoistoka Europe za članstvo u EU te je naglašen njihov značaj za sigurnost i integritet Unije.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *