Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima je 7 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 418 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 198 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 46 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 15 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

 

Najava: Akcija prometne policije „Korištenje pokazivača smjera“

Na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, policijski službenici prometne policije će sutra, 12. ožujka, u vremenu od 10 do 14 sati provoditi ciljanu preventivno – represivnu akciju usmjerenu prema vozačima koji tijekom vožnje ne uključuju pokazivač smjera.

Samo neuključivanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu što može dovesti do težih prometnih nesreća.
Poduzimanje navedenih aktivnosti nastaviti će se i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i provođenjem ciljanih aktivnosti.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *