Dubrovnik je i ove godine domaćin dramskim amaterima Dubrovačko-neretvanske županije prijavljenim za 58. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već 58 godina prikazuje najkvalitetnija dramska ostvarenja amaterskih kazališnih skupina različitih kazališnih poetika.
 

Smotra je idealna prilika za čak četiri kazališne poslastice koje će dubrovačkoj publici 25. i 26. ožujka pružiti tri kazališne skupine s prostora Dubrovačko-neretvanske županije: Kazališna družina Kolarin, Metkovsko amatersko kazalište i Studentski teatar Lero.
 

Sve predstave vrednovat će selektorica Hrvatskog sabora kulture dr. sc. Dubravka Crnojević Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, koja će odabrati najuspješniju izvedbu koja će predstavljati Dubrovačko-neretvansku županiju na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji krovne udruge amatera Hrvatskog sabora kulture sa 70-godišnjom tradicijom djelovanja i njegovanja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma.

 

Kazališne skupine Kolarin, Lero i MAK Metković, Zajednica KUU Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski sabor kulture pozivaju ljubitelje kazališta i dasaka koje život znače da zauzmu mjesta u publici i uživaju u izvrsnim kazališnim ostvarenjima.
 

Vrijeme i raspored igranja:
 

25. 3. (nedjelja)
• 16:00 h  – Kazališna družina Kolarin: „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ (dječja predstava)
– Kazalište Marina Držića
– ulaznice 30,00 kn na blagajni kazališta
• 19:00 h – Metkovsko amatersko kazalište: „Pomutnja“
– Lazareti (Linđova lađa)
– ulaznice: 20,00 kn
• 20:30h – Kazališna družina Kolarin: „Novela od Stanca“
– Lazareti  (Linđova lađa)
– ulaz slobodan – poklon predstava za Dubrovčane
 
26. 3. (ponedjeljak)
• 11:00 h – Studentski teatar Lero: „Kitice i perlice“
– Lazareti
 – ulaz slobodan

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *