U posljednjih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske droga je zaplijenjena kod 49 osoba. Veći broj zapljena ostvaren je tijekom ulazne/izlazne granične kontrole na granični prijelazima, njih 32, dok su ostale zapljene ostvarene na području Dubrovnika, Stona, Korčule, Mljeta i Ploča.

U najvećem broju slučajeva zaplijenjena je marihuana, ali i ostale droge poput heroina, MDMA, hašiša, ecstasyja, amfetamina i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Droga je pronađena kod 31 stranog i 18 hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. 

 

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 59-godišnja državljanka Švedske se sumnjiči da je u večernjim satima u subotu, 29. srpnja, iz jedne trgovine na području dubrovačke stare gradske jezgre, iskoristivši nepažnju prodavačice, otuđila skupocjene sunčane naočale.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krađe švedska je državljanka uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 34 prometne nesreće. Radi s o 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 18 s ozlijeđenim osobama u kojima su 24 osobe lakše ozlijede dok niti jedna osoba nije teže ozlijeđena.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 664 represivne mjere od čega izdvajamo 280 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 41 zbog nepropisnog pretjecanja, 35 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 26 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Zbog povećanog prometa na svim cestovnim pravcima, osobito na državnoj cesti D-8, molimo sve vozače da poštuju prometna pravila i budu strpljivi, odnosno da ne pretječu druga vozila na mjestima gdje to nije predviđeno i sigurno za sve sudionike u prometu.

PU dubrovačko-neretvanska

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *