Dan uoči Europskog judo prvenstva u Tel Avivu (26. travnja do 28. travnja), održao se ždrijeb u kojem se našlo sedam hrvatskih judoka. Barbara Matić je druga nositeljica, a najteži posao slijedi Zlatku Kumriću.

 

U četvrtak, 26. travnja počinje Europsko prvenstvo za seniore, a u tri dana natjecanja, među 375 europskih judoka bit će i sedam hrvatskih imena. Prvi na tatami izlazi Bernard Azinović (do 66 kg), koji u četvrtak za prvog protivnika ima Safarova (AZE). U slučaju pobjede čeka boljeg iz dvoboja Shmailov (ISR) – Scheibel (GER). Prvog dana prvenstva nastupa i Tena Šikić (do 57 kg), a prva suparnica će joj biti Poljakinja Kowalczyk, dok ju pobjeda vodi na bolju iz dvoboja Monteiro (POR) – Greenberg (ISR).

 

Petak (27. travnja) je dan kada Hrvatska brani dvije brončane medalje. Na tatami izlaze Dominik Družeta (do 81 kg), koji u prvom nastupu ide na Musila (CZE), a u slučaju pobjede čeka boljeg iz dvoboja Djalo (FRA) – McWatt (GBR). Barbara Matić, kao 2. nositeljica, u 1. kolu je slobodna, a od 2. kola više nema odmora. Ide na bolju iz dvoboja neugodne Scoccimarro (GER) – Fletcher (IRL), a na prošlom EP-u je upravo od Njemice izgubila u polufinalu.

 

Subota je rezervirana za Ivanu Šutalo (preko 78 kg), Ivanu Maranić (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg). Šutalo ide na Savelkouls (NED), Maranić će uspjeh tražiti protiv olimpijske bronce Velenšek (SLO) dok se Kumrić u 1. kolu bori s drugim nositeljem turnira, Denisovim (RUS). Ruski judaš brani europsku broncu iz prošle godine, kada je osvojio i svjetsku broncu.

 

“Generalni dojam je da nas ždrijeb nije mazio. Azinović može ući bez ikakvog opterećenja, a u novoj kategoriji (do 66 kg) još skuplja iskustvo. Družeta je od Musila i drugih u svom krugu gubio, ali u nekom drugom vremenu. Sada Dominik ima svjesnost o svojoj kvaliteti i odlično je radio na priprema te dolazi spreman u Izrael. Kumrić da je mogao birati bilo koga drugog vjerojatno bi. Međutim, Zlatko ima i kvalitetu i ambiciju za vrhunske rezultate tako da svakako može. Šikić za pravi rezultat treba pravi nastup jer ona to ima u sebi. Barbara Matić uopće ne treba razmišljati o ždrijebu, ide s ciljem da bude europska prvakinja, tako da sve može dobiti. Ždrijeb nije dobar, ali Barbara je bolja od ždrijeba. Šutalo i Maranić imaju velike izazove pred sobom, ali napreduju i uz pravi pristup imaju šanse”, rekao je nakon ždrijeba izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

 

Timsko natjecanje se ovog puta ne održava u sklopu individualnog Europskog prvenstva, već će se organizirati 18. srpnja u Rusiji (Ekaterinburg).

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *