Uzorci mora na svih 115 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u četvrtom su ovosezonskom ispitivanju kakvoće odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je ispitivanje mora u periodu od 4. do 14. srpnja 2016.  More na 112 plaža je ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće dok je na kupalištu Suđurađ na otoku Šipanu, plaži Prapratno u općini Ston i plaži Viganj u općini Orebić more bilo dobre kakvoće.

 

U petak, 15. srpnja 2016. po prijavi onečišćenja u Uvali Cavtat, uzorkovani su uzorci mora na plažama Hotela Supetar i Hotela Croatia te na kupalištu VK Cavtat. Svi uzorci udovoljavali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

 

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *