Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein, večeras će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

 

Na programu večerašnjeg koncerta su Chopinov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u f molu te Simfonija br. 3 u D duru „Poljska” P.I. Čajkovskog. Mladog njemačkog pijanista Severina von Eckardsteina, dubrovačka publika slušat će prvi put. Do sada je oduševio publiku brojnim visoko ocijenjenim koncertima, primjerice u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

 

Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale. Christoph Campestrini sada održava vrlo aktivan raspored dirigiranja po cijelom svijetu u širokom spektru repertoara, nakon što se pojavio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Moskovskog radija, Njemačkim simfonijskim orkestrom Berlin i brojnim drugima. Glazbeni je direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i redovno surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

 

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Telefon za dodatne informacije je 417 110.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *