Ovo proljeće se pokazalo kao predivno doba za plesače i plesačice Step ‘n’ Jazz plesnog studija. Zadnjih tri tjedna su sudjelovali na dva festivala i jednom velikom natjecanju i vratili se doma puni novih iskustva, dojmova i odličja.

  

image5 

 

 

Krajem ožujka, 6  polaznika Step ‘n’ Jazz studija je otputovalo u SAD na najveći step festival na svijetu. Ovu priliku su dobili tako što im je producentica festivala, Chloe Arnold,  dodijelila stipendije da sudjeluju na treninzima festivala u Washington DC-u. Također su pozvani kao gosti izvođaći da nastupaju na prestižnom koncertu DC Tap into Unity. Ovo je jedno veliko iskustvo koja će djeca sigurno pamtiti do kraja života. 

 

 

image7 

 

 

“Iznimno smo ponosni što su predstavili naš Grad na tako velikom eventu. Cijeli tjedan možemo najbolje opisati tako što objavimo da su djeca svojim radom osvojili još jednu stipendiju za festival u Velikoj Britaniji.” izjavila je voditeljica studija Linda Valjalo


  

image8 

 

 

 

Od 6-8. travnja je cijeli natjecateljski dio kluba sudjelovalo na Kupu Hrvatske u organizaciji Hrvatskog show-dance saveza u Velikoj Gorici. HSDS je jedini službeni plesni savez u Hrvatskoj i kao takav je član međunarodnog saveza IDO (International Dance Organisation). Ovo je bilo prvo natjecanje u ovoj sezoni i put prema državnom prvenstvu koji se održava u lipnju, te europsko prvenstvo i svjetsko prvenstvo krajem godine. Plesači su se kao i uvijek vratili doma okićeni s mnoštvo medalja. “Ukupno smo se popeli na postolje 19 puta uz 9 prvih mjesta, 3 drugih mjesta, te 7 trećih mjesta. Uz to smo imali svoje predstavnike u finalima svih step kategorija natjecanja. Jako smo zadovoljni što svojim radom naši plesači mogu stati uz velike plesače Hrvatske. Zahvaljujemo se ovim putem našim članovima i njihovim roditeljima što imaju povjerenja u naš rad i što se slažu s odlascima na velika natjecanja gdje uz veliku konkurenciju djeca mogu dobiti potvrdu svoje kvalitete ili u suprotnom poruku da trebaju još raditi. Na taj način ne izgrađujemo samo plesače već kvalitetne osobe spremne za sve daljnje izazove u životu.” dodala je Valjalo

 

Nakon povratka iz Velike Gorice, seniori su skoro odmah otputovali na Interdance fest u Sarajevu. Ovo je natjecanje drugačijeg tipa gdje ima izrazito puno plesača i kategorija iz svih plesnih disciplina, od stepa do zumbe i mažoretkinje. Seniori su se predstavili sa step malom grupom i step formacijom. U svojim kategorijama su automatksi nagrađeni sa prvim mjestima jer su bili jedini u kategoriji kao što je slućaj u mnogim kategorijama na ovom festivalu. Međutim, potvrdu svoje kvalitete su dobili tako što su se natjecali na Grand Prix finalu u kojem se natječu samo najbolje seniorske koreografije bez obzira na plesnu tehniku.

  

 

 

image2 

 

 

 

“Tu smo osvojili visoko treće mjesto iza PK Bolero iz Ljubljane koji su trenutni prvaci svijeta u Hip Hopu i PK Virus iz Bihaća koji su se natjecali sa show dance-om. Jako smo ponosni što se step uspio izboriti za takvo visoko mjesto između tolikih plesača isklučivo hip hop, show dance i jazz tehnike.
Za kraj bismo se htjeli zahvaliti najprije našem sjajnom timu koji su zaslužni za rezultate našeg kluba. To su naši voditelji Linda Valjalo, Shona Valjalo i Iva Maria Demarin koji zajedno rade da bi osigurali našoj djeci najkvalitetniju moguću plesnu edukaciju. Velika zahvala ide i svim našim roditeljima koji podržavaju svoju djecu u svemu ovome i Gradu Dubrovniku koja nas podržava u radu. Hvala i našoj djeci što na ovakav izniman način na sve strane svijeta predstavljaju naš klub, grad i državu.” poručili su iz plesnog studija. 

 

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *