„Kao hrvatski ratni vojni invalid stan u gradskom vlasništvu veći sam dio vremena koristio temeljem ugovora o čuvanju, koje sam potpisao i s gradonačelnikom Vidom Bogdanovićem i 2013. godine sa zadnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

 

 


Revizija, koja je po prvi put pokrenuta 2016. godine i koja je završila ovih dana, utvrdila je kako nemam pravo koristiti stan u gradskom vlasništvu. Razumijem i poštujem stav kako svoje stambeno pitanje kao HRVI ne mogu rješavati putem gradskog stana, a osobito ne onih i koji su namijenjeni socijalnim kategorijama.

 

Kao legalist stoga sam odmah po završetku revizije izrazio spremnost napustiti stan kojega sam koristio sa svojom suprugom i troje djece. U zakonski određenom roku ću i vratiti ključeve od stana. Očekujem da će svi za koje je revizija utvrdila da nemaju pravnu osnovu za koristiti gradski stan postupiti jednako kao i ja te da će omogućiti obiteljima s nove socijalne liste da ostvare pravo i budu stambeno zbrinuti. Jednako kao što su i oni svojedobno ispunjavali uvjete za dobiti takav stan.

 

Što se stambenog zbrinjavanja moje obitelji i mene tiče- ja i dalje, već 9 godina, očekujem da se realizira projekt stambenog zbrinjavanja branitelja na Nuncijati, a koji je sada zaustavljen zbog „buffer“ zone koju je od Grada tražio UNESCO.“

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *