Vodovod Dubrovnik izveo je danas na kružnom toku u Gružu prvu rekonstrukciju i ugradnju poklopca šahta nove generacije. Akcija je pokrenuta po nalogu gradonačelnika Andra Vlahušića nakon zaprimanja većeg broja pritužbi građana na buku koju su stvarali automobili prilikom prelaska preko oštećenih šahtova, a u suradnji s nadležnim odjelom Grada Dubrovnika.

 

 

Rješenje je pronađeno u modernoj verziji poklopaca koja može podnijeti opterećenje do 40 tona i samim time izdržati napore dubrovačkih prometnica kroz višegodišnje razdoblje. Ujedno ovo rješenje, kroz korištenje modernih materijala u njegovoj izvedbi i rekonstrukciji samog šahta, omogućuje da se isti napravi u roku od 5 do maksimalno 10 sati, a što će rezultirati značajno kraćim vremenom izmjene oštećenih šahtova i minimalnim ometanjima odvijanja prometa.

 

 

Za prvu fazu ovog projekta naručeno je sto poklopaca koji će biti postavljeni na najkritičnijim točkama u narednim mjesecima, dok će do kraja iduće godine biti postavljeno još sto njih, stoji u službenom priopćenju Vodovoda Dubrvonik. 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *