Hrvatski savez za rijetke bolesti obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti u Dubrovniku putem kampanje „Rijetki inspiriraju. Ostavi trag!“ Cilj kampanje jest uputiti poziv svim oboljelima diljem Hrvatske da se obrate Hrvatskom savezu za rijetke bolesti s obzirom da će se u narednih godinu dana provoditi veliko istraživanje s oboljelima, dok će rezultati istraživanja utjecat će na smjer rijetkih bolesti u Hrvatskoj. Na događanju održanom u kinu Sloboda su sudjelovali zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

Zamjenica Tepšić je u svom pozdravnom govoru čestitala i izrazila potporu kampanji, naglasivši da bolest ne treba nikoga definirati te da oboljelima treba pomoći kako bi mogli ostvariti kvalitetan život.

 

– Važno je da se pozornost na sve bolesti, pa i ove rijetke ne skreće samo na datume koji su međunarodno afirmirani već da u svakodnevnom životu vodimo računa da nažalost nismo svi jednaki, da puno ljudi oko nas ima svoje poteškoće i probleme, da ih mi moramo uvažavati, moramo im pomoći da svoje probleme savladaju, da budu potpuno socijalizirani i prihvaćeni u društvu u kojem žive – rekla je zamjenica Tepšić.

 

U sklopu događanja prikazan je kratki film koji je naglasio problematiku rijetkih bolesti, dok su svi zainteresirani mogli saznati više na promotivnom pultu članova Hrvatskog saveza za rijetke bolesti te putem multitouch stola s informativnim igrama o rijetkim bolestima.

Potporu kampanji su pružile poznate osobe poput Martine Tomčić, Igora Mešina, Zlatka Dalića, Franke Batelić i Luke Bulića.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *