Zamjenica Marević pozdravila je danas predstavnike ministarstava zemalja Višegradske skupine na tehničkom sastanku ”V4+4” na kojem se evaluira potrošnja sredstava iz Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine te ovom prilikom naglasila kako je i Dubrovačko-neretvanska županija aktivna u prekograničnoj i međuregionalnoj suradnji s ciljem promicanja koordiniranog i integriranog razvoja između regija ovog područja. Također, istaknula je problem (ne)povezanosti jugoistočne Europe.

 

” Jedan od glavnih problema s jugoistočnom Europom je slaba povezanost prometa i želimo ukazati na ovaj problem na svim razinama vlasti, jer je povezanost važna za cjelokupni regionalni razvoj. Trenutno u našoj županiji imamo značajne infrastrukturne projekte poput izgradnje Pelješkog mosta i rekonstrukcije Zračne luke Dubrovnik, koji su sufinancirani iz fondova EU. Također nastojimo unaprijediti potencijal naše županije u turizmu, koji je trenutno glavna gospodarska grana”, rekla je zamjenica i dodala kako za poljoprivredu, marikulturu i druge gospodarske sektore očekujemo nove mogućnosti rasta iz fondova EU.

 

Naziv V4 označava Višegradsku skupinu, koju čine srednjoeuropske zemlje Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska no ovom sastanku pridružile su se i Hrvatska, Rumunjska, Bugarska i Slovenija.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *