Iz Zavoda za javno zdravstvo poslali su priopćenje vezano za glasine o zagađenju vode bakterijom Escherichijom coli koje prenosimo u cijelosti:

 

“Nakon obilnih oborina i opterećenosti izvora Omble mikroorganizmima i pratećim organskim spojevima došlo je do poteškoća u procesu dezinfekcije mreže tako da je izdana obavijest kako voda nije za piće.

 

Tragom raznih dezinformacija na društvenim mrežama obavještavamo građane Dubrovnika da se sva voda prije distribucije dezinficira te da u do sada ispitanim uzorcima iz javne vodoopskrbne mreže nismo izolirali (pronašli) Escherichiju coli (E. coli) kao niti ukupne koliforme. U uzorcima vode za ljudsku potrošnju ispituju se zakonom propisani mikroorganizmi.

 

Zavod za javno zdravstvo provodi monitoring javne vodoopskrbe na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije te redovito, a posebno u ovakvim situacijama uzorkuje vodu za ljudsku potrošnju u mreži grada Dubrovnika. Svakodnevno surađujemo s Vodovodom Dubrovnik d.o.o. O rezultatima analiza pravovremeno obavještavamo građane i nadležnu sanitarnu inspekciju.

 

Dezinfekcija vode za ljudsku potrošnju zakonska je obaveza svakog isporučitelja vodne usluge kako bi se svakom potrošaču dostavila zdravstveno ispravnu voda.”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *