Francuska je najuspješnija država petog izdanja Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku s tri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom. Ukrajina je s tri zlata, dvije srebrne i četiri brončane medalje druga, a na visokom trećem mjestu je Hrvatska s dva zlata i pet brončanih medalja.

Drugog dana natjecanja u Gospinom polju naše judoke su osvojile četiri bronce (Josip Kokeza u kategoriji do 100kilograma, Maja Blagojević u kategoriji do 70, Karla Prodan u kategoriji do 78 te Zrinka Miočić ukategoriji preko 78 kilograma). Podsjetnik, prvog dana najbolje su bile Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do48 kilograma i Iva Oberan u kategoriji do 63 kilograma dok je broncu izborio Mislav Krček u kategoriji do 73 kilograma.

S dvije zlatne i tri brončane medalje četvrta po uspješnosti je Srbija, a peta Nizozemska,koja je osvojila najviše medalja – devet (zlato, tri srebra i pet bronci). Belgija, Velika Britanija i Rusija suna diobi šestog mjesta s po jednom zlatnom i brončanom medaljom. Medalje su otišle u ukupno 15 država. Drugog dana natjecanja u kategoriji do 81 kilogram zlato je osvojio 21-godišnji Milan Bunčić, reprezentativac Srbije, koji je u finalu dobio Nikolu Gusića iz Crne Gore te ostvario svoj najveći uspjeh na Europskim seniorskim kupovima. U obje borbe za treće mjesto uspješniji su bili reprezentativci Srbije: Stefan Majdov je dobio Dominika Sumpora iz Hrvatske, dok je Jovan Niškanović savladao u borbi zabrončanu medalju Austrijanca Adama Borchashvillia. U kategoriji do 90 kilograma zlato je osvojio Ukrajinac Vitalii Shepel. Vlasnik brončane medalje sreprezentacijom na Europskom prvenstvu prošle godine dobio je u finalu Nizozemca Marinusa van deVena. Ukrajinac Vladyslav Grynchuk i Nizozemac Jan Reijntjens su osvojili brončane medalje. U finalu kategorije do 100 kilograma Ukrajinac Anton Savytskiy je savladao Danila Pantića iz Crne Gore. Josip  Kokeza je osvojio broncu za Hrvatsku, a Emil Mattsson za Švedsku.

U kategoriji preko 100 kilograma zlato za Veliku Britaniju. Najbolji je bio Christopher Sherrington koji je u finalu savladao Ukrajinca NodaraMachutadzea. Broncu su izborili Leonid Gasyuk iz Ukrajine i Guerman Andreev iz Francuske. U kategoriji do 70 kilograma u finalu su bile dvije Nizozemke. Zlato je osvojila vlasnica bronce s posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva i srebra s posljednjeg Europskog juniorskog prvenstva Margitde Voogd, a srebro Donja Vos. De Voogd je prvi put stajala na pobjedničkom postolju Europskog seniorskog kupa. Maja Blagojević iz Hrvatske, 2015. osvajačica srebra na Europskom prvenstvu do 23 godine, dobila je u borbi za broncu Silju Kok iz Nizozemske, dok je Izraelka Maya Goshen savladala za treće mjesto Idu Eriksson iz Švedske. Blagojević je u Dubrovniku stigla do svoje sedme medalje naEuropskim seniorskim kupovima (pet brončanih i dvije zlatne). U kategoriji do 78 kilograma Julie Pierret iz Francuske je bila najbolja. Bila je bolja u finalu od Jovane Peković iz Crne Gore.

Karla Prodan je osvojila broncu za Hrvatsku, a Renee van Harselaar z aNizozemsku. Van Harselaar je u borbi za broncu dobila Petrunjelu Pavić, članicu Judo kluba Dubrovnik1966. U kategoriji preko 78 kilograma zlatna je bila Milica Žabić iz Srbije. Uspjela je to pobjedom u finalu protiv Francuskinje Marine Erb. Ukrajina (Ruslana Bulavina) i Hrvatske (Zrinka Miočić) su imale natjecateljicu na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *