Plesna predstava „Anything“ nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua, s plesačima uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, izvedena je sinoć, 6. kolovoza u sklopu 67. Dubrovačkih ljetnih igara, na taraci tvrđave Revelin.

 

 

Iako premijerno izvedena 2013., „Anything“ je jedna od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastala u koprodukciji Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog kazališta mladih, a u Dubrovnik je stigla u stručnoj selekciji Plesne mreže Hrvatske.

 

 

U predstavi „Anything“ gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, koje govori samo za sebe. Šest vrhunskih plesača Zagrebačkoga plesnog ansambla – nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek – sustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela, što je rezultiralo poetičnim plesom između sna i jave, uz šum vjetra, koji je sinoć na taraci Revelina bio dodatno naglašen prirodnim silama. Kritičari su ga opisali kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog, dojam koji je sinoć podijelila i festivalska publika.

 

 

Sinoćnji vremenski uvjeti su možda pogodovali ukupnom dojmu plesne predstave na Revelinu, no omeli su drugu izvedbu „Maksimilijana i Carlote na Lokrumu“ Milane Vuković Runjić i Daniela Rafaelića koja je na koncu otkazana. Povrat novca za kupljene ulaznice za ovu izvedbu, otkazanu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, može se ostvariti na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *