Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje prvi koncert ovogodišnjeg Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto u petak 26. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati austrijski dirigent i glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini, koji se osim nizom uspješnih nastupa diljem svijeta, može pohvaliti i statusom glavnog dirigenta prestižne Bečke dvorske kapele.

 


Budući da je koncert otvaranja festivala ujedno i suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama kroz zajednički projekt „U susret budućnosti“, publika Kneževa dvora i dalje će imati priliku slušati mlade laureate međunarodnih natjecanja. Ruski pijanist Yury Favorin dobitnik je nagrade na Natjecanju Olivier Messiaen u Francuskoj, prve nagrade Fondacije Gyorgy Cziffra u Austriji te Natjecanja za mlade pijaniste Nikolay Rubinstein. Godine 2010. laureat je Natjecanja Queen Elisabeth u Belgiji, nakon čega započinje njegova međunarodna karijera.

 

Na programu je glasoviti Koncert za klavir i orkestar br. 1 u b molu P.I. Čajkovskog te Dvořákova Simfonija br. 8 u G duru. Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice za koncert su dostupne u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u KIC-u Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

 

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom, te popust od 30% na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih je moguće kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta. Za sve ostale informacije kontaktirati broj 417 110.

 

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto održavat će se četvrtu godinu za redom, u periodu od 26. kolovoza do 23. rujna. Ugostit će brojne glazbenike iz cijelog svijeta kako bi se zadržala prisutnost kvalitetnih glazbenih događanja i nakon Dubrovačkih ljetnih igara. Neka od imena koja će sudjelovati na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto 2016 su Elisabeth Mőst, Maroje Brčić, Daniel Froschauer, Martina Filjak, Dubrovački gitarski trio, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović Mušović, Janja Vuletić, Diana Haller, Đana Kahriman, Matija Dedić, Šimun Matišić, Dmitry Sinkovsky, Edin Karamazov, James Dick, Naira Asatrian…

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *