Serija putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“ koja se tijekom Mjeseca hrvatske knjige odvijaju u Dubrovačkim knjižnicama bit će zaključena predavanjem Maje Klarić „Putopis s hodočašća Camino de Santiago“ u utorak, 15. studenoga, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

 

„Otkad sam prvi put čula za Camino de Santiago, znala sam da s njim želim odmjeriti snage. Gotovo svi koji su mi o njemu pričali, prijatelji i poznanici koji su se odlučili na taj pothvat, shvatili su ga kao prekretnicu, putovanje na koje se odlučuješ u određenom trenutku života, nakon završetka jedne, a prije početka druge važne faze. Camino de Santiago uistinu se takvim i pokazao, u pravom smislu riječi – prekretnicom. Svih četrdeset dana hodanja u svoju sam bilježnicu marljivo upisivala dojmove i razmišljanja. Te su rečenice postale okosnica onog što sam poslije nazvala „Vrijeme badema“, poetskog putopisa s putovanja koje se drukčije ne bi ni moglo opisati“ istaknula je Klarić u najavi predavanja.

 

 

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Klarić po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić. Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu – osjećaj zajedništva, smirenosti i transformacije.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *