Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je partnerima na EU projektu Hiking Europe, u sklopu sastanka koji se 5. i 6. travnja održao u Donegalu u Irskoj, turističke pakete našeg područja, koji uključuju prostor Napoleonovog puta u Stonu i otoka Mljeta. Ponuda će, zajedno s ponudom pješačkih tura ostalih projektnih partnera – španjolske regija Katalonija, talijanske Emilia-Romagna i irske Donegala, biti predstavljena u projektu Roadbooku te na web stranici Hiking Europe, a ujedno se planira i zajednička promotivna kampanja.


O svemu ovome raspravljalo se na sastanku na kojem je bilo riječi i o dosadašnjim aktivnostima te planiranim zadacima do kraja projekta. Dogovarane su i teme završne konferencije koja će se krajem rujna ove godine održati u Dubrovniku, odnosno u Stonu i na Mljetu, gdje će gostovati predstavnici svih projektnih partnera, ugledni predavači te predstavnici turističkih agencija koje se bave prodajom turističkih aranžmana koji uključuju pješačke ture.

U sklopu sastanka u Irskoj održana je i radionica namijenjena prvenstveno predstavnicima privatnog sektora iz ruralnih područja. Naime, ovaj projekt ima za cilj ponuditi posjetiteljima širi opseg ponude pješačkih staza kako bi se fizičku aktivnost nadopunilo s otkrićem ruralnih područja Europe: doživljaj lokalne tradicije i upoznavanje s domaćom kuhinjom, kupnja na lokalnim tržnicama, posjeti muzejima ili crkvama, otkrivanje lokalne faune, flore, skrivenih krajolika i sl. Proizvod će tako dati priliku malim i srednjim lokalnim tvrtkama (smještaj, restorani, putničke agencije, tržnice, itd) da pružaju usluge i proizvode koji stranim posjetiteljima pružaju lokalno iskustvo. Osim toga, dio projekta će se fokusirati na poboljšanje konkurentnosti turističkih tvrtki jačanjem njihovih profesionalnih vještina u područjima kao što su korištenje novih tehnologija, internacionalizacije, odnosno uvođenje standarda održivog turizma i dostupnosti.

Projekt Hiking Europe financiran je iz COSME programa Europske komisije za konkurentnost malih i srednjih tvrtki. Započeo s provedbom u travnju 2016. godine i provodit će se 18 mjeseci. Tijekom tog perioda planira se stvaranje mreže pješačkih staza od 1.170 kilometara kroz četiri različite europske zemlje.

DNŽ

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *