Zamjenica Gradonačelnik Jelka Tepšić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i viša savjetnica za obrazovanje Ružica Marković sudjelovali su u terenskom obilasku Osnovne škole Antun Masle Orašac organiziranog kako bi se provjerila realizacija i učinci projekta nadogradnje škole financiran sredstvima Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

 

 

Osim obilaska škole održan je i radni sastanka s predstavnicom Razvojne banke Vijeća Europe Isabelle Brun te predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

 

Tom prigodom zamjenica gradonačelnica Jelka Tepšić istaknula je kako je projekt nadogradnje Osnovne škole Antuna Masle projekt važan za podizanje razine obrazovnog standarda Orašca, a samim time i cijelog grada Dubrovnika.

 

 

Projekt nadogradnje vrijedan više o 4,6 milijuna kuna financiralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz programa “Izgradnja objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima – CEB IV” uz sudjelovanje Grada Dubrovnika s iznosom od oko milijun kuna.

 

 

Projektom nadogradnje školske zgrade, odnosno kata i visokog potkrovlja, dobivene su tri nove učionice te polivalentna dvorana čime su stvoreni osnovni preduvjeti za organiziranje jednosmjenske nastave te nastave na daljinu što je od osobite važnosti za područnu školu Lopud.

 

 

Privremeni pročelnik Katičić kazao je kako je škola bila u jako lošem stanju, a nadogradnjom je postignuto da škola postane centralno mjesto djece i mladih Orašca na kojemu se mogu putem brojnih izvannastavnih aktivnosti i kreativno izražavati.

 

 

Predstavnica Razvojne banke Vijeća Europe Isabelle Brun istaknula je kako je ugovor o nadogradnji Osnovne škole Antuna Masle potpisan davno, ali kako je zadovoljna uspješnom realizacijom projekta, ali i rezultatima koji su postignuti i ostvareni.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *