Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jutros je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otvorila svoj ured, a pozdravili su je župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.“Drago mi je što ćemo ove nedjelje proslaviti 25. obljetnicu velike pobjede oslobađanja hrvatskog juga. Hvala svim braniteljima i svima koji su ostali živjeti u Gradu i Županiji,” izjavila je na samom početku govora Predsjednica ispred Palače Ranjina te se osvrnula i na pozitivne turističke rezultate.

“Završetkom rata, Dubrovnik ostvaruje pozitivne turističke rezultate i postaje jedno od svjetskih turističkih središta. Gotovo nikoga nema u modernom svijetu tko nije čuo za Dubrovnik i poželio ga posjetiti. S druge strane to postavlja brojne izazove, poput onih infrastrukturnih. Iznimno je važna modernizacija Zračne luke i iskorištavanje sredstava iz EU fondova. Dubrovnik treba puno čvršće povezati sa Zagrebom, osobno dolazim povremeno u Dubrovnik, ne samo ljeti već tokom cijele godine i dobro sam upoznata s problemima do kojih dolazi kad se putuje za Dubrovnik. Koliko puta sam se vozila automobilom iz Splita jer zrakoplov nije mogao sletjeti,” izjavila je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako su svi u županiji počašćeni, a istaknuo je kako mu je drago da će Predsjednica obići sve dijelove županije.
”Počašćeni smo što je Predsjednica odlučila biti i gost i domaćin u našoj Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku. Drago nam je da ćemo imati priliku obići sve dijelove županije. Bit će prilike razgovarati o onome što radimo, a posebno o problemima koje imamo. Vjerujem da će to pomoći u njihovom rješavanju. Vjerujem u uspješni boravak predsjednice u županiji i želim da se ovdje ugodno osjećate”, rekao je župan Dobroslavić. Stoji u službenom priopćenju Dubrovačko – neretvanske županije. 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *