Iz PU Dubrovačko-neretvanske stiže očitovanje policije o navodnom pokušaju otmice djeteta u Župi dubrovačkoj, koji se dogodio u nedjelju, 11. ožujka u popodnevnim satima.

 

Policija je odmah po zaprimanju dojave o mogućoj otmici djeteta poduzela nadležne provjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti navedenog slučaja.

 

Navedenim provjerama utvrđeno je da je bijeli kombi, vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 42-godišnjaka i da u konkretnom slučaju nije postojala njegova namjera činjenja protupravnih radnji, već se radilo o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja.

 

“Koristimo priliku da naglasimo kako se na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ali i cijele Republike Hrvatske, ne bilježe događaji otmice ili pokušaja otmice djece. U cilju sprječavanja širenja panike i nepotrebne uznemirenosti javnosti, ovim putem apeliramo na roditelje da se u slučaju bilo kakvih sumnji u kažnjiva ponašanja na štetu njihove djece s punim povjerenjem obrate policiji koja će žurno poduzeti nadležne mjere i radnje kako bi se pomoglo njihovom djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti i pomoć medija.”, rekli su iz Policije.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *