U tjednu uz samu obljetnicu od 19. – 23. ožujka održat će se duhovna obnova za cijelu župnu zajednicu. Duhovnu obnovu pod nazivom „Vjerovati, slaviti, služiti, svjedočiti“ predvodit će fra Diego Deklić.

 

Od ponedjeljaka do petka (19. – 23. ožujka) svakog dana u 17 sati bit će prigodna kateheza, a zatim u 18 sati slijedi misa s propovijedi.
 

Nakon mise u 20 sati bit će susreti predvoditelja obnove s različitim grupama (roditeljima prvopričesnika, krizmanika i mladih, članovima zbora, župnog pastoralnog vijeća, župnog ekonomskog vijeća, s roditeljima krizmanika i predkrizmanika).

 

U srijedu, 21. ožujka nakon kateheze bit će euharistijsko klanjanje, a u petak, 23. ožujka nakon kateheze bit će pobožnost križnoga puta. Također u petak prije podne od 9.30 do 12 sati bit će pohod bolesnicima i starijim osobama u župi.

Vrhunac duhovne obnove bit će u subotu, 24. ožujka kada se slavi zlatni jubilej župe (1968.-2018.), a svečano misno slavlje u 17 sati predvodit će mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

                                                                      
Župa sv. Križa u Gružu je najmlađa župa gradskog područja, a ustanovljena je 21. ožujka 1968. godine. Prije toga ovo područje pripadalo je lapadskoj župi sv. Mihajla. Nova župa je povjerena na upravljanje dominikancima koji su tu već imali svoj samostan i crkvu. Sama crkva i samostan građeni su od 1437. do 1594. godine.

Ispred crkve sv. Križa u Gruškoj luci održana je 6. lipnja 2003. godine svečana misa koju je predvodio papa Ivan Pavao II. na kojoj se okupilo više od 70 tisuća vjernika. Za sve vjernike Dubrovačke biskupije taj svečani događaj je imao i dublji značaj jer je Papa proglasio blaženom Mariju Propetog Petković iz Blata/Korčula.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *