Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž nazočili su danas u Hvaru ceremoniji ređenja hvarskog biskupa mons. Petra Palića.
 

Novog hvarskog biskupa zaredio je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije na svetoj misi s obredom ređenja u katedrali sv. Stjepana I. u Hvaru.



Ceremoniji ređenja prisustvovali su i brojni vjernici s područja Dubrovačke biskupije.



Mons. Petar Palić podrijetlom je iz Janjeva, najstarije hrvatske dijaspore na Kosovu. Rođen je 3. srpnja 1971. godine u Prištini. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. lipnja 1996. godine te je obnašao niz službi. Od 2011. do 2017. godine obnašao je službu generalnog vikara Dubrovačke biskupije. Godine 2003. bio je predsjednik Središnjeg obora za pripremu apostolskoga pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II. Dubrovniku. Na izvanrednom zajedanju Hrvatske biskupske konferencije 25. siječnja 2017. godine izabran je za generalnog tajnika HBK.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *