Don Vojislav Vlašić, svećenik Dubrovačke biskupije, ove godine obilježava 50. obljetnicu svog svećeništva.

Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1968. u Splitu. Zlatnu misu slavit će u rodnoj župi sv. Stjepana, Gorica-Sovići u subotu 14. srpnja u 11 sati. Prigodnu propovijed održati će katedralni župnik don Stanko Lasić.

Kratka biografija: don Vojislava Vlašića

Don Vojislav Vlašić rođen je 1942. godine u župi Gorica, Mostarsko-duvanjska biskupija. Pučku školu pohađao je u rodnom mjestu, gimnaziju u Dubrovačkom sjemeništu, a teologiju je studirao u Zadru i Splitu. Za svećenika je zaređen u Splitu 29. lipnja 1968. godine.

Tijekom pastoralne godine studija ispomagao je u više župa Splitske nadbiskupije i Dubrovačke biskupije. Godine 1969. imenovan je kapelanom u župi sv. Mihajla u Lapadu. Nakon toga osam godina obnašao je župničku službu u Pločicama, da bi se nakon toga vratio na službu župnog vikara u župi sv. Mihajla u Lapadu gdje ostaje devet godina. Potom 1993. preuzima župe Trpanj i Donja Vručica. Godine 2004. biva imenovan župnikom Stona i upraviteljem župe Mali Ston te istovremeno vrši službu dekana Stonskog dekanata. Od 2013. preuzima vođenje župe sv. Vida u Trstenome.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *