Memorandum o razumijevanju između Grada Tranija i Grada Dubrovnika svečano je potpisan prvo 27. lipnja u Italiji, a potom i 29. lipnja u Dubrovniku. Riječ je o Memorandumu za definiranje i provedbu strategija i projekata usmjerenih na turizam, kulturni i komercijalni razvoj. U ime Grada Dubrovnika potpisao ga je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, a u ime talijanskih partnera gradonačelnik Tranija Amedeo Bottaro.

 

U dubrovačkom izaslanstvu u Traniju bili su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te kao poseban gost Frano Bongi, počasni talijanski konzul.

 

Dva grada, osim što su pod zaštitom UNESCO-a, ujedinjeni su i drevnim vezama. U novije vrijeme povezuje ih i jedriličarska regata Trani-Dubrovnik koja je ove godine dosegla svoje osamnaesto izdanje. Ovim Memorandumom namjerava se ojačati veza koja ih ujedinjuje, u svjetlu novih mogućnosti za turizam i komercijalni razvoj u Apuliji i Hrvatskoj.

 

Memorandum o razumijevanju ima za cilj definiranje i provedbu programa i projekata od zajedničkog interesa koji se odnose na kulturu, sport i turizam; suradnju u promicanju i razvoju novih pomorskih i zračnih veza između dva grada; razumijevanje prema tvrtkama koje pokazuju zanimanje za turizam, kulturu, hranu i vino te podršku zajedničkim inicijativama koje promoviraju talijanska sekcija mornaričke lige Trani i Orsan Yacht Club Dubrovnik, organizatori Međunarodne Regate TRANI-DUBROVNIK.

 

Potpisujući memorandum u Dubrovniku dvojica gradonačelnika izrazila su želju da konkretnim projektima i suradnjom nastave dobre odnose između dva grada, koje njeguju još od 1986. godine.

 

Regata Trani – Dubrovni  zbog lošijih vremenskih uvjeta tek je jutros krenula iz Tranija, a prvi brod se u Dubrovniku očekuje večeras oko 22 sata. Dva su hrvatska broda u regati – ”Dubrovnik” iz JK Orsan i brod ”Ola” Ivice Kostelića.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *