Međunarodna organizacija Europa Nostra objavila je Poziv za predlaganje projekata za dodjelu Nagrade Europske baštine za 2019. godinu (The European Heritage Awards / Europa Nostra Awards). Rok za prijavu projekata je 15. studeni 2018. godine, a više o samom natječaju dostupno je u tekstu poziva ispod.

 

Nagrada Europske baštine / Nagrada Europa Nostra, najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine, a utemeljena je s ciljem prepoznavanja najboljih postignuća u očuvanju, istraživanju, predanom radu, obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o vrijednostima i zaštiti kulturne baštine.

 

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2019. za najbolju baštinu u Europi otvorene su za arhitekte, obrtnike, stručnjake za kulturnu baštinu, profesionalce i volontere, javne i privatne institucije i lokalne zajednice.

 

Nagrada će se dodijeliti za tridesetak postignuća u području kulturne baštine iz Europe. Od toga, sedmorici laureata dodijelit će se Grand Prix i novčana nagrada od 10.000 Eura, a Public Choice Award odnosno nagrada publike dodijelit će se temeljem online istraživanja kojeg će provesti Europa Nostra.

 

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade Europske baštine / Europa Nostra u lipnju 2019.

 

Europa Nostra paneuropsko je udruženje utemeljeno u Parizu 1963. godine od kada predano rade, prvenstveno, na zaštiti kulturne baštine. Danas Europa Nostra broji gotovo 250 članica iz preko 40 država. Grad Dubrovnik, uz Grad Varaždin, hrvatski je predstavnik među gradovima suradnicima.

 

Prijave su moguće OVDJE.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *