Premijera predstave “Na Sveta tri kralja” održati će se u Kazalištu Marina Držića, čime će se obnoviti i potvrditi neraskidiva veza Shakespearea i Dubrovnika. Komedija autora Matka Sršena u režiji Ivice Kunčevića odigrat će se 17. siječnja. Reprizne izvedbe odigrat će se 18., 23. i 24. siječnja.
 
Književni velikan William Shakespeare davnih je dana svoje djelo “Na Tri kralja” smjestio upravo u Iliriju, točnije u jedan predivan grad na moru! Ova inicijacija bila je povodom da Matko Sršen napravi ‘inglezariju’ –  prepjeva klasično šekspirijansko djelo ‘na dubrovačku’. Sršen je u dvostruko rimovanim dvanaestercima, a s jezikom ponešto pomaknutim prema danas, sažeo jedan čitavi mentalitet, povijest i duh ‘na dubrovačku’ te uspješno ambijentalizirao fantastičnu priču i likove ‘ponašjenčio’.
 
S ciljem da cjelokupna predstava zaživi u duhu i ruhu Dubrovnika pobrinuli su se scenograf Ivica Prlender, kostimografkinja Danica Dedijer, dizajner svijetla Zoran Mihanović te autori glazbe Ivo Letunić i Konrad Lovrenčić. Veliku ulogu na sceni i van nje iznijela je koreografkinja Zrinka Japunčić koja je svojim znanjem scenskog pokreta doprinijela da svi u predstavi zaigraju kao jedan.
 
Uz “domaće goste”, Natašu Dangubić i Mara Martinovića koji su potpomogli uigrani ansambl Kazališta Marina Držića, u ulozi kneza je gostujući glumac Zijad Gračić . U cjelokupnoj podjeli su još: Branimir Vidić, Frane Perišin, Izmira Brautović, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić i Nika Burđelez. S obzirom na zahtjevnu predstavu, osim ansambla i gostujućih glumaca na velikoj sceni KMD-a u “Na Sveta tri kralja” zaigrat će i Joško Gverović, Ivan Perić te plesačice iz Plesnog studija Lazareti – Petra Japunčić i Jelena Baričević.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *