Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

 

Na dan 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

 

Danas, 27 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su za ovaj dugo sanjani san dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

 

U našem gradu posebno smo osjetili težinu žrtve toliko željene samostalnosti i slobode. U ovom dijelu godine sjećanja su posebno živa. Ipak, ratne rane smo zaliječili, naš grad ide naprijed, ali spomen na darovane živote ostaje zauvijek.

 

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

 

Gradonačelnik
Mato Franković

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *