Na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića Gradsko vijeće je na 22. sjednici usvojilo Pravilnik o sufinanciranju nabave udžbenika za srednje škole na području Grada Dubrovnika, za što je Odlukom o raspodjeli prenesenog viška prihoda iz 2015. godine osigurano 500 tisuća kuna.

Pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika mogu ostvariti učenici/ce čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika za srednju školu, te ukoliko ispunjavaju uvjete propisane imovinskim cenzusom.

Imovinski cenzus iznosi dvije tisuće kuna po članu kućanstva za samohrane roditelje, 1700 kuna po članu kućanstva za tročlane obitelji, dok za četveročlanu obitelj iznosi 1850 kuna po članu kućanstva. Za obitelji s troje ili više djece koja su na redovnom školovanju cenzus je dvije tisuće kuna po članu obitelji. Pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika mogu ostvariti učenici osobe s invaliditetom, ukoliko im član uže obitelji učenika (roditelj/skrbnik, brat i sestra) boluje od maligne bolesti, te učenici koji su na državnim natjecanjima u sustavu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osvojili jedno od prva tri mjesta.

Nabava udžbenika sufinancira se u punom iznosu, uz predočenje originalnog računa za kupnju udžbenika, te preostale potrebne dokumentacije koja se traži u zahtjevu za ostvarivanje prava sufinanciranja nabave udžbenika učenicima srednjih škola.

Zahtjev za sufinanciranje nabave školskih udžbenika temeljem ovog Pravilnika dostavlja se na obrascu koji će se moći preuzeti u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo ili s web stranice Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, donošenje ovog pravilnika inicirano je akcijom „Sudjeluj. Odlučuj. Potpiši peticiju!” mladih Hrvatske narodne stranke, koja je provedena u rujnu prošle godine, a tijekom koje je prikupljeno preko tri tisuće potpisa naših sugrađana.

Pravilnik će stupiti na snagu osmog dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *