Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo
vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko
neretvanske županije za protekla 24 sata i to kako slijedi:

Dana 10.01.2017. godine u 07:10 sati Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o ozlijeđenoj morskoj želvi u Prižbi na Korčuli. O ovom događaju iz 112 odmah su izvijestili nadležnog veterinara kao i Hrvatsku agenciju za zaštitu okoliša i prirode.

METEOROLOŠKE PRILKE:

Upozorenje
Još danas na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga od 35-50 čv i more ponegdje 5. Na sjevernom Jadranu moguća je magla. Na južnom i srednjem Jadranu ponegdje nevere.
Stanje
Plitka dolina s frontalnim sustavom premješta se preko Jadrana dalje na jugoistok.
Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i bura od 6-16 , još u početku na otvorenome srednjeg dijela sjeverozapadni vjetar kratkotrajno i do 22 čvora, sredinom dana vjetar će malo oslabiti a u noći pojačati. Na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana jugo od 16-32, već prijepodne na srednjem dijelu , prema kraju dana i u noći na otvorenome, jugo će slabiti i okretati na sjeverozapadni vjetar od 6-16, prema otvorenome i do 20 čv. More 2-3, veći dio dana na južnom i dijelu srednjeg 3-4, samo ponegdje moguće 4-5 i to uglavnom prema otvorenome. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 4 km zbog sumaglice, a na sjevernom Jadranu moguća je i manja od 1 km zbog magle, uglavnom na otvorenom moru. Pretežno oblačno, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Već od jutra na sjevernom , do kraja dana i na većem dijelu srednjeg Jadrana prestanak oborina.
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Slab do umjeren sjeverozapadni vjetra, uz obalu ponegdje i bura, na otvorenome južnog i dijela srednjeg Jadrana umjeren do umjereno jak sjeverozapadni vjetra. U prvom dijelu noći uz obalu, još u početku i na otvorenome južnog Jadrana umjereno jako jugo. More malo do umjereno valovito, na otvorenome južnog, u početku i manjeg dijela srednjeg Jadrana moguće i valovito. Promjenjivo oblačno , na južnom , u početku i na dijelu srednjeg Jadranu mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu moguća je magla.

STANJE I TENDENCIJA VODOSTAJA:

Uredno

PROMET:

Cestovni promet:

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):
od mosta Bistrina do raskrižja s DC414 za Pelješac,
od 7 do 16 sati u mjestu Klek
u Slanom,
na raskrižju za groblje Dubac.
Pomorski promet:
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:
Ubli-Vela Luka-Hvar-Split,
Korčula-Hvar-Split,

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *