U subotu, 28. veljače, održano je u Splitu Prvo kolo Dalmatinske lige za mlađe kadete i kadetkinje i starije kategorije. Na natjecanju je nastupilo 12 dubrovačkih atletičarki, koje su upisale nove osobne rezultate.

– Ana Plećaš (2002) nastupila je u utrci na 60 metara i s rezultatom 8,67 osvojila  je drugo mjesto i upisala novi osobni.
– Rebecca Beazkoetxea Radić (2002) nastupila je u utrci na 60 metara. Iako je      imala loš start s rezultatom 8,90 osvojila je 3. mjesto   U utrci na 200 metara    osvojila je 1. mjesto s istrčanih 28,90.
– Anđela Gabriela Curić (2002) nastupila je u bacanju kugle (3 kg) i osvojila 1.  mjesto s rezultatom 9,54 metra što joj je ujedno i novi   osobni. Curić je    nastupila i u bacanju vortex-a te s bačenih 34,45 metara osvojila 4. mjesto.
– Martina Batina (2003) nastupila je također u bacanju vortex-a te s bačenih  31,28 metara osvojila je 5.mjesto.
– Ivana Karačić (1999), mlađa juniorka, zbog lošeg vremena nije nastupila u    svojoj disciplini – skoku u dalj, već u utrkama na 100 i 200 metara što je u  konačnici više predstavljalo trening na tartan stazi nego natjecanje.

Na održanom Prvom kolu Dalmatinske lige nastupile su i: Josipa Habjan, Matea Franušić, Lea Anđušić, Klara Karačić, Karla Vučetić, Dea Jakić i Lea Madeško, a zbog viroza jedan dio atletičara nije mogao sudjelovati na natjecanju.

 

Trenerica Daria Ljubojević-Kabić istaknula je kako je ovo natjecanje označilo početak nove atletske sezone natjecanja, ali ne pokazuje potpunu sliku napretka dubrovačkih atletičarki zbog nemogućnosti kvalitenih priprema koje ovise o vremenskim uvjetima jer Dubrovnik nema adekvatne sportske prostore za treniranje po kišnom vremenu. Idući vikend, 8. ožujka najmlađi uzrasti kluba putuju također u Split na Prvo kolo Dalmatinske lige za limače.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *