Petu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će u tjednu od 16. do 22. travnja okupiti zainteresirane vinare, one koji to tek namjeravaju postati ali i brojne ljubitelje vina

 

Festival je započeo 2014. godine kao regionalni vinski festival s ciljem promoviranja vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije, zahvaljujući velikom interesu javnosti već tri godine kasnije postalo je međunarodni festival, otvorivši svoja vrata sudionicima izvan granica županije. 

 

Festival započinje Dubrovačkom vinskom setemanom u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom  „Wine Friendly“  te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s delicijama dubrovačkog kraja.

 

Središnji događaj je izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput „Gault & Millau“ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – „Sparkling table“.

 

Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost”, izjavio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. 

 

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan Blind date: In love with Ston Oysters, održat će se i Dubrovnik FestiWine Trophy“, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

 

Zanimljivost festivala je gastro spektakl Dubrovnik FestiWine Gala svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

 

Sve detalje o festivalu, izlagačima te kako ga posjetiti možete saznati na http://www.dubrovnikfestiwine.com/hr/ 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *