Regionalna razvojna agencija DUNEA, u suradnji sa Dubrovačko-neretvanskom županijom, kroz više od mjesec dana bila je organizator radionice pripreme tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije. Kroz radionicu prošlo je 70-ak polaznika na četiri lokacije, i to Čilipi, Lumbarda, Ston i Opuzen a polaznici su učili su kako pripremati mantalu, bruštulane mjendule i arancine.

Spomenute radionice rezultat su projekta ”Identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području županije” za koji su Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA u listopadu dobile srebrnu povelju na natječaju ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”.

Cilj radionica bio je privući nove proizvođače koji žele proizvoditi ove proizvode po utvrđenoj tehnologiji, plasirati ih na tržište te konkurirati, a promocijama upoznati širu javnost s ovim proizvodima, pomoći im da se nađu u ponudama hotela i restorana te da dođu i do samih tuirista.

Kroz projekt je izdvojeno šest tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije: pršut, sir, mantala, suhe smokve, bruštulani mjenduli i arancini. Za svaki prizvod izabran je po jedan proizvođač, definirane su tradi
Svih šest proizvoda biti će predstavljeno u srijedu 10. prosinca i na promociji u Neretvi.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *