U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, a u suradnji s ACI Marinom Dubrovnik te tvrtkom Sunsail koja je omogućila besplatnu vožnju brodom, 25. travnja se održao edukativni izlet za učenike trećeg razreda osnovne škole Montovjerna.

 

Uz predstavu Vilinska špilja koju su učenici izveli u Franjevačkom samostanu u Rožatu, slijedila je edukativna vožnja rijekom Omblom, tijekom koje su djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije upoznali učenike s geomorfološkim i prirodnim značajkama ovog zaštićenog krajobraza, ljetnikovcima dubrovačke vlastele, zaštićenim vrstama, špiljskom sustavu koji zbog velikog broja endemičnih životinjskih vrsta predstavlja jedno od najvažnijih područja za bioraznolikost podzemlja u Hrvatskoj i šire.
 

Jedna od zanimljivosti za učenike je i tršćak na otočiću Blato, a ujedno i razlog što na Ombli još uvijek možemo vidjeti različite ptice močvarice te druge životinjske vrste vezane za ovaj tip staništa.

 

IMG 2087

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *