Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i direktorica DURA-e Andrea Novaković sudjelovale se na svečanoj dodjeli i potpisivanju ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava u okviru poziva “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II”.

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je u okviru poziva i ove godine dodijelio Gradu Dubrovniku 688.873,07 kuna bespovratnih sredstava za 21 asistenta dok je Grad Dubrovnik iz proračuna i Europskih fondova osigurao više od milijun i 400 tisuća kuna za dodatnih 12 asistenata. Na ovaj način Grad Dubrovnik i u ovoj akademskoj godini osigurava nadstandard u programu asistenata u nastavi.

 

 

Program pomoćnika u nastavi već se godinama uspješno provodi u dubrovačkim osnovnim školama, a uz pomoć Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e koja sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije. Program se provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola, a u 2016/2017 školskoj godini bit će ukupno zaposlena 33 pomoćnika, odnosno pomoćnice u nastavi.

 

 

Odlukom o financiranju na nacionalnoj razini obuhvaćeno je 49 projekata koje su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 74.735.497,32 kuna bespovratnih sredstava. Svečano potpisivanje i dodjela ugovora održano je u utroak, 30. Kolovoza, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *