Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je na tradicionalnoj Dubrovnik FestiWine Gali večeri, vinskom gastronomskom događaju s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.

 

Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko-neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challangea za 2017. godinu su kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.

 

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te chefu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavršavanju u prelijepom hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića. Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom hotela Excelsior, sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.

 

Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković. Ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *