Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ započet će u subotu, 30. lipnja u Kneževom dvoru koncertom „Mozart Gala“. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će glazbeni direktor festivala Noam Zur, a kao solisti će nastupiti sopranistica Nikolina Pinko, mezzosopranistica Katija Dragojević, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos. Početak koncerta je u 21.30 sati.

 

Ovo, jedanaesto izdanje festivala koje se organizira u znak sjećanja na slavnog tenora, Cavtaćanina Tina Pattieru, okupilo je domaća i inozemna imena opernog svijeta, a prvi koncert od početka do kraja bit će posvećen velikom Wolfgangu Amadeusu Mozartu. Tako će publika imati priliku čuti arije iz opera “Cosi fan tutte”, “Don Giovanni”, “Čarobna frula” i “Figarov pir” u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njegovih gostiju.

 

Sopranistica Nikolina Pinko dobro je poznata dubrovačkoj publici kojoj se uvijek rado vraća, dok švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena, Katija Dragojević, s DSO-om nastupa po prvi puta, jednako kao i njezini muški kolege. Naime, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos, iza kojeg su već nastupi na glavnim svjetskim scenama, poput njujorškog Metropolitana, u Dubrovniku nastupaju po prvi put.

 

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *