Projekt “Renesansni vrt”, koji osmišljava i izvodi udruga “Sve ostalo je glazba” ove se godine u ljetnikovcu Bunić Kaboga ostvaruje u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika. Prva ovoljetna izvedba održana je sinoć, 29. lipnja, kao multimedijalni koncert uz vodstvo na hrvatskom i engleskom jeziku, a druga će se izvedba održati u ponedjeljak, 2. srpnja.


Udruga “Sve ostalo je glazba” ovim autorskim projektom želi omogućiti publici nesvakidašnji doživljaj umjetnosti u autentičnom ambijentu dubrovačkih ljetnikovaca, a „lajtmotiv programa su glazbenice koje se pojavljuju kao vile, mitska bića iz legendi o Rijeci dubrovačkoj, na čijim se obalama i nalazi najveći broj ljetnikovaca. One najavljuju revitalizaciju kulturnog života u renesansnim vrtovima, čime je svaka izvedba u okviru ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Za vodstvo po ljetnikovcu u ulozi domaćina, Bernarda Kaboge, zadužen je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorica dokumentarno-vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a kostime vila je posebno za projekt dizajnirala Duška Nešić Dražić.

Druga izvedba Renesansnog vrta u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održat će se u ponedjeljak, 2. srpnja s početkom u 21 sat

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *