Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u pratnji zamjenika Željka Raguža, pročelnice UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte Irene Kričković Labaš i direktora Vodovoda Dubrovnik Valentina Dujmovića obišao je u ponedjeljak gradilišta u naseljima Solitudo i Gorica.

 

 

Nakon što su u lipnju izgrađena prva faza infrastrukture pored tzv. Jugove zgrade u Solitudu nastavljeni su radovi na potpornom zidu, a iduće godine uslijedit će i nastavak gradnje ceste sa svom potrebnom infrastrukturom prema Detaljnom planu uređenja.

 

 

Vrtlar Dubrovnik u međuvremenu će ukloniti željeznu konstrukciju bivšeg staklenika te će površinu hortikulturno urediti. Podsjetimo, prema DPU Solitudo u lipnju su izvedeni radovi na dijelu ceste koja se spaja na Riječku u duljini od 50 metara, širine kolnika 6 metara. Izgrađeno je 13 parkirnih mjesta, od kojih dva za osobe s invaliditetom kao i pješačka staza. Druga cesta duljine 46 metara, također 6 metara široka, omeđena je s ukupno 22 parkirališna mjesta, od čega četiri invalidska. U trupu ceste postavljena je oborinska odvodnja, instalacije vodovodne mreže, DTK instalacije i cijevi za NN mrežu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1,7 milijuna kuna.

 

 

Napreduju i 1,6 milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji raskrižja Liechtensteinov put i Ulice Josipa Kosora s proširenjem dijela Liechtensteinovog puta započeti krajem kolovoza.

 

 

Prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Vlahušić najavio je kako će se naručeni arhitektonski projekt uređenja okolnih zelenih i parkirališnih površina usuglasiti s potrebama građana ovog dijela Gorice s ciljem oplemenjivanja prostora oko dječje i sportskog igrališta i osiguravanja dodatnih parkirališnih mjesta.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *