Pixabay

Dubrovačka policija provela je akciju pojačanog nadzora prometa od 27. lipnja do 28. lipnja, a ista akcija provela se na području cijele Republike Hrvatske.

 

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno je kontrolirano 308 vozila na 60 lokacija. Utvrđeno je 65 prekršaja od kojih 52 zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je  106 km/h (u mjestu Čajkovići kod Dubrovnika) gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, dok je najveća izmjerena brzina van naselja iznosila 140 km/h, a evidentirana je na dionici ceste D-8 kod Ploča, gdje je ograničenje brzine po kategoriji ceste 90 km/h.

 

U prvih pet mjeseci 2018. godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 58 prometnih nesreća čiji je uzrok bio nepropisna brzina kretanja vozila. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 11 osoba je teško, a 40 lakše ozlijeđeno.

 

 

Policija poziva vozače da poštuju ograničenja brzine i svoju vožnju prilagode uvjetima na kolniku i na taj način zaštite ne samo svoj život nego i živote drugih sudionika u prometu.

 

 

Također, policija je najavila pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača u noći sa subote na nedjelju.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *