Pored brojnih događanja koja su obilježila tjedan vinskog festivala jedan se ističe – središnja izložba brojnih vrsta vina koja svi možete kušati 

 

U prelijepom okruženju poznate dubrovačke plaže Sunset Beach u Uvali Lapad prisutne su pozdravili župan Dubrovačko – neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić, gradonačelnik grada Dubrovnika g. Mato Franković i državni tajnik za turizam g. Frano Matušić. Ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić otvorio je peti međunarodni vinski festival Dubrovnik FestiWine koji iz godine u godinu nudi sve veći broj zbivanja po načelu za svakoga ponešto, no glavno je događanje središnja izložba vina! Tijekom dva dana, 20. travnja od 16 h od 21 h i 21. travnja od 13 do 20 h, susrest će se vinari, ugostitelji, hotelijeri, vinski trgovci, sommelieri, novinari, blogeri kao i svi zainteresirani posjetitelji  i ljubitelji vina.

 

“Za grad Dubrovnik velika je čast i zadovoljstvo da se ovaj 5. Dubrovnik FestiWine predstavlja u gradu koji je šampion turizma. Vjerujemo kako Dubrovnik zaslužuje najbolje, a istovremeno vjerujemo kako se to najbolje upravo nalazi u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, najbolja vina koja na taj način promiču ne samo grad i županiju nego i cijelu Republiku Hrvatsku. ” rekao je Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika.

 

“Želja nam je u ministarstvu turizma što je moguće više poticati na proizvodnju autohtonih vina i da se ta vina što je moguće u većoj količini što prije nađu na stolovima naših ugostitelja. Želja nam je da ta vina plasirate u turistički sektor, da u hotelima, u restoranima, svugdje imate priliku ponuditi ono što najbolje znate raditi, jer vina koja su danas pred nama doista su izvrsne kvalitete.”  – rekao je g. Frano Matušić, državni tajnik za turizam.

 

“Dubrovačko – neretvanska županija kao organizator događanja glavnu poruku festivala pronalazi u daljnjem razvoju vinogradarstva i vinarstva dubrovačkog kraja: „ Drago mi je da smo na otvoranju 5. FestiWine-a. Čestitam organizatoru, Dubrovnik PartneR, koji izvrsno provodi sve ove manifestacije koje mi kao županija nosimo. Mi imamo najbolja bijela i crna vina, odlučili smo ih približiti javnosti, na dobrom smo putu i hvala vinarima što ovako kvalitetno rade oko vina, te sam siguran da ćemo u budućnosti još više unaprjeđivati ne samo ovaj festival nego cijelo naše vinarstvo.“ izjavio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

 

“Nalazimo se u najljepšoj državi na svijetu, u najljepšem gradu na svijetu i imamo priliku kušati ponajbolje od hrvatskih vina što može dati ovaj kraj i tu privilegiju nema puno ljudi. Mi nismo vinska sila kad govorimo o hektarima, ali smo vinska sila kada govorimo o kvaliteti. Trud naših vinara je prepoznat ne samo u Hrvatskoj nego i van njenih granica. Iz godine u godinu festival je sve bolji i bolji, ljestvica je podignuta visoko i svaka čast organizatorima. Uživajte u okusima Dubrovačko – neretvanske županije, vinima koje može ponuditi Hrvatska, a meni ne preostaje ništa drugo nego proglasiti ovaj 5. Festival otvorenim!“ rekao je ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić

 

Dubrovnik se odavno pozicionirao na karti svijeta kao destinacija koju se mora posjetiti i doživjeti. Ovim festivalom nastoji se iz godine u godinu pridodati nove sadržaje gostima, koji uz nevjerojatnu povijesnu i kulturnu dimenziju grada od sada imaju priliku zaviriti i u njegovu enološku i gastronomsku pozadinu. 

 

Očekuju nas dva uzbudljiva vinska dana, a organizatori su još jednom pozvali svih da dođu na Sunset Beach u Uvalu lapad, kušaju izvrsna vina, upoznaju vrijedne vinare, pridruže se zanimljivim radionicama i predavanjima i doznaju sve što su ikad željeli znati o vinima – jer “Vrijeme je za vino!“

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *