**NOVO: 14:15 Načelnik Policijske uprave dubrovačko neretvanske Ivan Pavličević izvijestio je kako je pronađeno jedno beživotno tijelo djelatnika HE Plat. Više detalja uskoro. 

Jutros oko 9.30 buknuo je požar u hidroelektrani Plat. Na lice mjesta izašli su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Župa dubrovačka. 

Novinarka Dubrovačke televizija Marta Vukadin trenutno je na licu mjesta i javila se uživo u program s načelnikom PU dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem. 

“Ja mogu samo potvrditi da je jutros do požara u strojarnici HE Plat na kraju tunela koji je dug oko 500 metara i da se tamo u tom trenutku nalazilo devet djelatnika hidroelektrane. Nakon što su pokušali i nisu uspjeli ugasiti požar, šest djelatnika se evakuiralo. Bili su ozlijeđeni i pružena im je liječnička pomoć. Trojica su puštena svojim domovima na kućnu njegu dok su trojica zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Dubrovnik”, rekao je Pavličević te dodao: “Nažalost o tri preostala zaposlenika još nema informacija, a unutar tunela su samo vatrogasci koji sa specijaliziranom opremom jedini mogu ući unutra gasiti požar i pretraživati prostorije.”

Uzrok požara još nije poznat te će se utvrditi naknadnim očevidom.

Pratite i dalje DUTV i naš program, uskoro se ponovno javljamo uživo. 

 

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *