Pročelnik upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić održao je radni sastanak s poduzetnicima koji proizvode dubrovačke tradicijske suvenire u okviru županijskog projekta koji se provodi u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dunea.

 

 

Zainteresirani proizvođači mantale, dubrovačke suhe smokve, arancina i bruštulanih mijendula tom prigodom upoznati su s uvjetima Javnog poziva za prijavu proizvoda za dodjelu oznake “Rural Dubrovnik-neretva quality” koji je raspisan na službenim stranicama Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Osim predstavnika Županije i DUNEA-e na sastanku su bili prisutni i Made Jakobušić iz OPG-a Jakobušić i Jany Hansel iz udruge DEŠA, predstavnici pilot proizvođača s kojima županija ima ugovor o suradnji na provedbi projekta, a koji se odnosi na definiranje proizvoda i edukaciju novih proizvođača.

 

 

Pročelnik Ivo Klaić je rekao kako je cilj projekta promovirati dubrovačke tradicijske proizvode te podići i standardizirati njihovu kvalitetu što se posebno odnosi na naše gastro suvenire koji se s pojačanjem turističke sezone sve češće pojavljuju na tržištu.

 

 

Prema odredbama Javnog poziva prijaviti se mogu svi proizvođači tradicijskih gastro-suvenira, bilo da su OPG-ovi, obrti ili zadruge koji smokve, arancine, bruštulane mijendule i mantalu proizvode od vlastitih proizvoda i po tradicijskoj recepturi, ali i oni koji su sirovinu nabavljaju od domaćih proizvođača. Javni poziv je otvoren trajno, ali iz Upravnog odjela pozivaju sve zainteresirane da se požure s prijavom kako bi Stručno povjerenstvo koje ocjenjuje kvalitetu pristiglih uzoraka moglo čim prije odabrati kvalitetne proizvode i pustiti u prodaju.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *