Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik obratilo se javnosti putem priopćenja koje prenosimo u cijelosti.

 

“Različito tumačenje novog zakona razlog je prijepora među prijevoznicima.

 

Naime, 250 članova Udruženja, temeljem ostvarenih bodova na raspisanom natječaju iz 2017. godine od strane Grada Dubrovnika dobilo je dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza. Slijedom toga, potpisali smo i rješenje za korištenje parkinga na četiri godine za svoja vozila sa kojih organiziramo prijevoz internim dogovorom unutar Udruženja.

 

Parkirališna mjesta plaćamo tri tisuće kuna godišnje, a donedavno deset tisuća kuna. Stečena prava, odnosno, rješenje potpisano od strane Grada s jedne i taksi prijevoznika s druge strane ne može se retroaktivno poništiti.

 

Novi zakon o cestovnom prometu pun nejasnoća, nedorečenosti i manjkavosti, nije donio kvalitetniju uslugu niti niže cijene prijevoza. Najveću štetu pak nanio je samom donositelju zakona, odnosno državi, a lokalnoj samoupravi prometni kolaps.

 

Po novome zakonu novi autotaksi prijevoznici koji su se pojavili izglasavanjem novog zakona imaju pravo koristiti mjesta označena za javni gradski prijevoz isključivo za ukrcaj/iskrcaj.

 

Također, Udruženje autotaksi prijevoznika nema ništa protiv konkurencije. Modernizacijom radio centara počeli smo 2014. godine. Slijedeći aktivnosti gradske uprave u sklopu programa “respect the city” uveli smo loyalty card kojom svima, a ne samo domaćim korisnicima, koji istu zatraže, nudimo prijevoz po prikladnim cijenama.

 

Sukladno aktivnostima JGP Libertas u posebnim prigodama obavljamo prijevoz putnika besplatno. Aktivno sudjelujemo u humanitarnim akcijama te smo donirali veći broj tablet uređaja domu za nezbrinutu djecu. Kao što se vidi iz navedenog, radimo, a ne koristimo se kao pridošlice populizmom.

 

Ovom prilikom ne možemo, a da se ne dotaknemo bivšeg predsjednika Miletića. Slijedom navoda o njegovoj navodnoj upletenosti u pokušaj organiziranja prosvjeda želimo reći slijedeće: Miletić je trenutno u rukovodstvu Eko taksija. Međutim, činjenica je, da je još uvijek i član Udruženja autotaksi prijevoznika Dubrovnik te dioničar jednog od naših radio centara. Udruženje autotaksi prijevoznika oštro osuđuje nered i blokade prometnica te se ograđuje od bilo kakve veze sa Miletićem.

 

Ne želeći komentirati navodnu umiješanost Miletića u prosvjede, a poučeni vlastitim iskustvom, možemo samo konstatirati; način organizacije prosvjeda jako je sličan organizaciji blokade u Dubokoj Ljutoj te prosvjedima u Zagrebu. U tim prosvjedima Miletić, vješto manipulirajući većim djelom cjelokupnog zbora taksista hrvatske ne ostvaruje navodni cilj, a to je sprječavanje donošenja novog zakona o cestovnom prometu, već okreće cjelokupnu hrvatsku javnost protiv takista. Tada neshvatljivo, a danas s obzirom na njegovu novu poziciju potpuno razumljivo.

 

Dajemo punu podršku gradonačelniku Frankoviću u nastojanju da ispravi kaos nastao liberalizacijom tržišta.
Apeliramo na sve autotaksi prijevoznike da ne nasjedaju na provokacije i ne pristanu biti žrtve manipulacije. Onaj koji iz opanaka uskoči u odijelo i služi se mrtvim jezikom zna biti opasan.

 

Udruženje autotaksi prijevoznika Dubrovnik”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *