Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je i ovogodišnji Festiwine bio veoma uspješan te kako mu je posebno drago što se vina sude od strane neovisnih stranih stručnjaka.

 

”Ugostili smo vinare iz cijele Županije, Hrvatske, dijela Bosne i Hercegovine i Italije. Drago mi je da smo imali brojne dobitnike i značajna priznanja koja dodjeljuje neovisno sudište načinjeno od stranih stručnjaka. Svako priznanje zbog toga ima itekakvu težinu”, rekao je župan Dobroslavić te napomenuo kako već sada željno iščekuje šesti FestiWine. 

Najviše nagrada i veliko zlato za nabolje ocijenjeno vino dobio je Niko Karaman koji se zahvalio Županiji te dodao kako je ta medalja vrhunac čitavog rada i truda koje je obitelj utkala u revitalizaciju dubrovačke malvasije.
 

”To je sorta koja ima dugu povijest i tradiciju, a prvi dokument o njoj datira još u 1383. godinu. To nas obvezuje da nastavimo raditi i dalje, čuvati tradiciju i doprinijeti njezinom opstanku”, rekao je Karaman.
 

Veliko zlato osvojio je Niko Karaman za svoju Malvasiju dubrovačku Karaman 2016., Dingač-Skaramuča d.o.o. – Skaramuča Elegance Pošip 2016 osvojio je zlato, OPG Zlatko BačićRose Bačić 2017. broncu, PZ Dingač i vinarijaDingač 2011. također zlato, Obrt Zure – Prošek Elyson 2016. zlato i vinograd Volarević – Quattro Chardonnay 2017. osvojio je broncu.
 

Kao vino koje se najbolje sljubljuje s malostonskom kamenicom u ovoj godini je Grk Bire 2017., a osvajači edukativnih stipendija za mlade talente Županije u kulinarstvu i somelijerstvu su Ivana Beran iz Orašca te Dario Baule iz Cavtata. Njih dvoje će nakon sezone provesti mjesec dana u slovenskom restoranu Strelec pod mentorstvom chefa Igora Jagodice.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *